Skip to main content

 Het Verhaal van A.Jan

Maak kennis met Asad, geboren in Turkmenistan binnen een familie van tapijthandelaren. Zijn levensreis, van de zijderoutes van het Oosten tot de straten van Nederland, is een verhaal geweven in elk tapijt dat hij selecteert.

Een erfgoed van tapijten

Asad’s reis in de wereld van tapijten begon in de bazaars van Turkmenistan, waar hij opgroeide tussen de kleurrijke weefsels en verhalen van zijn voorouders. Hier leerde hij de kunst en het vakmanschap van tapijten knopen, een vaardigheid die generaties lang is doorgegeven.

Wat onze klanten zeggen

Albert Hendriks
Albert Hendriks
2023-12-03
Prachtig tapijt gekocht. Super vriendelijke service. Aanrader!
You Hu
You Hu
2023-10-25
Verwacht je Honderden soorten van handgemaakt tapijten in deze winkel te vinden? Heel verschillende soorten uit alle landen van het Oosten en in alle maten. Het is een museum Daarnaast ik vond er lief mensen die weten wat ze doen
Sterre Otten
Sterre Otten
2023-06-17
Super blij met ons tapijt! Er is heel veel keuze, maar de eigenaar neemt de tijd om je te helpen zoeken. Daarnaast mag je er een paar mee naar huis nemen om te kijken welke het beste in jouw huis past, daardoor was de keuze een stuk makkelijker.
Jumamurat Bayjan
Jumamurat Bayjan
2023-06-04
Lot's of choices for different types of handwoven carpets and kilim. Shop owner is very friendly and helpful to make a good choice.
Peter Weegenaar
Peter Weegenaar
2023-05-09
Prettige ontvangst. Asad gaf ons ruim de kans een keuze te maken. Twee dagen er na kwam hij met drie tapijten naar ons huisadres om een keuze te maken die het best bij ons meubilair past. Al snel de keuze gemaakt voor een handgeknoopt tapijt gemaakt in Afghanistan. We zijn er blij mee. De winkel van Asad Jan is een aanrader.
Selim Can
Selim Can
2023-04-29
Super klantvriendelijke eigenaar.
Fourbasher61
Fourbasher61
2023-04-09
Fantastische winkel, ontzettend vriendelijke eigenaar die goed heeft geholpen bij het uitzoeken van een mooi tapijt. Ik zocht een tapijt in een lage prijsklasse en heb ik iets heel moois kunnen meenemen. Zeker een aanrader.
Natascha Heller
Natascha Heller
2022-08-29
Ik heb hier verschillende tapijten gekocht en de kwaliteit is geweldig. Ik heb mijn tapijten ook laten reinigen en repareren en hij is een meester in reparaties!

 Onze Reis

Zijn passie voor tapijten bracht Asad naar verre oorden. In Iran, Afghanistan, Pakistan en India ontdekte hij unieke tapijten, elk met een eigen verhaal en traditie. Deze ervaringen verrijkten zijn kennis en gaven hem een uniek inzicht in de wereld van handgeknoopte tapijten.

Een Nieuwe Thuisbasis

22 jaar geleden bracht Asad zijn expertise naar Nederland, waar hij een brug sloeg tussen oosterse kunst en westerse stijl. Zijn winkel in Utrecht werd al snel een ontmoetingsplek voor liefhebbers van kwaliteitstapijten en cultureel erfgoed.

De Toekomst van Tapijten

Vandaag de dag zet Asad’s familietraditie zich voort met zijn zoons, die hij opleidt tot de volgende generatie tapijtenexperts. Samen belichamen ze de rijke geschiedenis en toewijding aan kwaliteit die A. Jan Rugs definieert.