Het Verhaal van A.Jan

Maak kennis met Asad, geboren in Turkmenistan binnen een familie van tapijthandelaren. Zijn levensreis, van de zijderoutes van het Oosten tot de straten van Nederland, is een verhaal geweven in elk tapijt dat hij selecteert.

Call US 0633034467

Afspraak Plannen

Een erfgoed van tapijten

Asad’s reis in de wereld van tapijten begon in de bazaars van Turkmenistan, waar hij opgroeide tussen de kleurrijke weefsels en verhalen van zijn voorouders. Hier leerde hij de kunst en het vakmanschap van tapijten knopen, een vaardigheid die generaties lang is doorgegeven.

Wat onze klanten zeggen

Onze Reis

Zijn passie voor tapijten bracht Asad naar verre oorden. In Iran, Afghanistan, Pakistan en India ontdekte hij unieke tapijten, elk met een eigen verhaal en traditie. Deze ervaringen verrijkten zijn kennis en gaven hem een uniek inzicht in de wereld van handgeknoopte tapijten.

Een Nieuwe Thuisbasis

22 jaar geleden bracht Asad zijn expertise naar Nederland, waar hij een brug sloeg tussen oosterse kunst en westerse stijl. Zijn winkel in Utrecht werd al snel een ontmoetingsplek voor liefhebbers van kwaliteitstapijten en cultureel erfgoed.

De Toekomst van Tapijten

Vandaag de dag zet Asad’s familietraditie zich voort met zijn zoons, die hij opleidt tot de volgende generatie tapijtenexperts. Samen belichamen ze de rijke geschiedenis en toewijding aan kwaliteit die A. Jan Rugs definieert.

Afspaark Plannen